Anniina Luotonen valittiin Politiikan toimittajat ry:n puheenjohtajaksi

Politiikan toimittajat ry on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen Ylen politiikan toimittajan Anniina Luotosen vuosikokouksessaan tiistaina. Vuosikokous järjestettiin Journalistiliiton tiloissa Helsingissä.

Luotonen seuraa puheenjohtajana täydet kaksi vuotta toiminutta Ilta-Sanomien politiikan toimittajaa Olli Warista.

–  Venäjän hyökkäys Ukrainaan on muuttanut maailmankuvamme, vienyt turvallisuuden tunteemme ja saanut meidät tekemään pesänselvitystä aiempien vuosien sanomisista ja teoista. Yhdistyksen tehtävänä tässä tilanteessa on olla entistäkin tiiviimpi voimavara jäsenilleen, Luotonen linjaa.

Luotosen mukaan Politiikan toimittajat ry voi auttaa jäseniään päivittämään tietojaan Natosta ja Suomen turvallisuusratkaisuista järjestämällä taustatapaamisia ja tilaisuuksia. 

Politiikan toimittajien hallitukseen valittiin Luotosen lisäksi Simo Alastalo, Erno Laisi, Pauliina Pohjala, Johannes Kotkavirta, Alec Neihum, Ilkka Hemmilä, Elli Harju ja Thomas von Boguslawski.

Politiikan toimittajat ry on politiikkaa päätyönään seuraavien toimittajien yhdistys.

Yhdistyksen tavoitteena on muun muassa edistää politiikan toimittajien työn edellytyksiä ja tiedonsaantia sekä vaalia sanan- ja lehdistönvapautta. 

Yhdistys on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Jäseniä on noin 150.