Politiikan toimittajat tapasivat presidenttiä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi politiikan toimittajia.

Politiikan toimittajien yhdistys tapasi tasavallan presidentin Sauli Niinistön syyskuun 7. päivänä Presidentinlinnassa, Helsingissä. Tapaamiseen osallistui 30 yhdistyksen jäsentä, jotka edustivat eri tiedotusvälineitä.

Yhdistys pyrkii tapaamaan presidenttiä säännöllisesti ja kuulemaan ajankohtaisista ulko- ja turvallisuuspoliittisista aiheista.

Tällä kertaa tapaamisessa puhuttivat muun muassa Romaniaan mahdollisesti osuneet venäläislennokit tai niiden osat. Niinistö arvioi niiden kertovan omalta osaltaan Euroopassa nyt vallitsevasta ”kauhun balanssista”.

”Kaikki muistamme Puolaan päätyneen ohjuksen, joka samalla tavalla havahdutti. Mutta kovin herkällä ollaan siis. Pienetkin asiat voivat muuttaa asioita paljon, ja ikävä kyllä pahempaan suuntaan”, Niinistö sanoi puhuessaan politiikan toimittajille aamupäivällä.

Niinistön mukaan on helppo sanoa, että pelot ovat turhia, mutta päättäjien on jatkuvasti pidettävä mielessään eskalaation vaara.

”Se riski, että atomiaseet alkavat puhua, on aivan valtava.”


Niinistön toinen presidenttikausi tulee päätökseen alkuvuodesta 2024.

Politiikan toimittajien puheenjohtaja Robert Sundman kiitti loppupuheenvuorossaan tasavallan presidenttiä paitsi tapaamisesta myös koko kauden jatkuneesta yhteydenpidosta.

”Kiitän siitä, että näinä aikoina olette ollut meitä tapaamassa ja vastaamassa kysymyksiimme. Toivotin viime viikolla Kesäranassa pääministerille ja myös toimittajille energiaa tähän syksyyn. Sitä samaa toivotan myös teille”, Sundman sanoi.

”Saa nähdä, jääkö tämä aamupäivä viimeiseksi tapaamiseksemme. Mutta jos maailmassa jotain oikein erikoista maailmassa tapahtuu, niin tämän talon ovet ovat aina auki. Haluan toivottaa myös teille kaikille paljon puhtia ja tarmoa siihen, että totuus tiedettäisiin laajemmin”, Niinistö vastasi.


Syksyn tapahtumat jatkuvat muun muassa erilaisilla taustatilaisuuksilla, joista on tiedotettu jäsenille sähköpostitse.